Museu de la Telecomunicació Vicente Miralles Segarra
  Comparteix a :              

Museu de la Telecomunicació Vicente Miralles Segarra

Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Telecomunicació

El Museu de la Telecomunicació Vicente Miralles Segarra pretén il·lustrar l'avanç de la Telecomunicació a través dels dispositius que el van fer possible. La nostra intenció és que el visiteu i el gaudiu, que aprofundiu en la tecnologia que ens envolta i de la qual no som a voltes massa conscients, i, si és possible, despertar en vosaltres la mateixa curiositat i passió que va guiar les persones pioneres de la telecomunicació.

El Museu de la Telecomunicació Vicente Miralles Segarra pren el nom en honor al primer enginyer de telecomunicació valencià. El Sr. Vicente Miralles Segarra va obtenir el títol a l'Escola Oficial de Telegrafia el 7 de desembre del 1926. Des de llavors i fins al 1967 va treballar com a enginyer de telecomunicació en telegrafia, telefonia i radiodifusió, tant a Madrid com a València. La seua trajectòria personal i professional constitueix un exemple de treball i dedicació a la professió de l'enginyeria i al servei públic.

El Museu de la Telecomunicació Vicente Miralles Segarra pretén il·lustrar l'avanç de la Telecomunicació a través dels dispositius que el van fer possible.

Per a l'obertura del museu, s'ha dut a terme una extensa labor de recerca, recopilació i catalogació, amb la selecció de més de 200 peces dels segles XIX i XX de l'àmbit de la telegrafia, telefonia, ràdio, televisió, instrumentació electrònica i aparells de vídeo i àudio, que es poden contemplar a les instal·lacions de l'Escola.

Algunes de les peces que es poden contemplar són úniques a la Comunitat Valenciana i singulars respecte a les d'altres museus nacionals de la mateixa temàtica, com ara: transmissors i receptors de telegrafia Morse, galvanòmetre universal Echenique (equip de mesura d'impedància de la línia telefònica), col·lecció d'aparells de radiodifusió des dels anys 20 fins als anys 70, fonògrafs i gramòfons del final del segle XIX, col·lecció de terminals de telefonia fixa que abasta tot el segle XX, aparell de rajos X portàtil Sánchez i equips de mesura de telecomunicació.

  Museu de la Telecomunicació


D. Vicente Miralles Segarra
(Madrid, 15 d'octubre del 1922)

Ubicació  

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA
ETS d'Enginyers de Telecomunicació
Edifici 4D
Camí de Vera, s/n
46022 València.

Documents

Serveis

Activitats
del Museu de la Telecomunicació
 

Termini:  obert.

Dirigit a:  estudiants de secundària i batxillerat; societat en general.


Visites lliures de dilluns a divendres lectius de 9.00 a 19.00 hores, i cicles de cinema, exposicions i jornades segons la programació. Visites guiades i tallers per a grups d'estudiants amb cita prèvia o sol·licitud.

Relacionados

Recorregut pel Museu

Inauguració (UPV rtv 15-02-2017)

CULTURA UPV

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA

Edifici 3A Rectorat Nord   Camí de Vera s/n   46022 VALÈNCIAAcció Cultural:
cultura@upv.es                                  +34 96 387 70 95      

Suggeriments, queixes i felicitacions


Fons d'Art i Patrimoni:
farteupv@upv.es       +34 96 387 90 98