Poliniza Dos 2019 "Trobada d'Art Urbà"
  English version
  Comparteix a :              

Convocatòria POLINIZA DOS 2019 Trobada d'Art Urbà

La UPV, a través de l’Àrea d’Activitats Culturals, presenta les bases de la convocatòria d’intervencions per a POLINIZA DOS 2019 (Trobada d’Art Urbà), els guanyadors de la qual participaran en la catorzena edició del certamen d’art urbà de la UPV, que enguany tindrà lloc entre el 13 i el 17 de maig.
Una trobada d'intervencions de pintura mural, entenent aquesta com aquella pintura realitzada sobre un suport arquitectònic i que es relaciona plàstica i simbòlicament amb el seu entorn urbà.

www.poliniza.es

Inscripció de l'1 de febrer al 21 de març del 2019 (tots dos inclusivament).

Entre les sol·licituds rebudes, un jurat especialitzat triarà 6 artistes que participaran en l’edició d’enguany pintant un mural i als artistes que duran a terme altres tipus de projectes d’intervenció (escultures, instal·lacions…) als diferents espais habilitats per a la trobada.

D’altra banda, durant la setmana podrem assistir a xarrades oferides pels artistes participants que, que ens ensenyaran el seu treball i la seua visió sobre aquestes pràctiques artístiques eminentment urbanes.

El plat fort d’enguany serà la presència de l’investigador nord-americà Craig Castleman, professor adjunt de comunicació al Bernard M. Baruch College de Manhattan i prestigiós autor del llibre Getting Up (traduït com Los grafiti en la versió castellana. Ed Herman Blume), un dels estudis més rellevants sobre els grafits del metro de Nova York. Castleman ha sigut invitat a POLINIZA DOS en col·laboració amb l’associació espanyola d’investigadors i difusors de grafit i art urbà INDAGUE.

Enguany no faltaran tampoc les visites guiades pels comissaris de l’esdeveniment, ni el taller “Menudo Poliniza”, dirigit al públic infantil (de 6 a 11 anys).

Novetats i convidats de l'edició 2019


Seguint amb la voluntat d'internacionalitzar l'esdeveniment i promoure el contacte amb països estrangers, enguany el país convidat serà el Perú. Ens acostarem a l'explosiu món de la retolació (lettering) de la mà del muralista i tipògraf Elliot Tupac, i a l'art geomètric kené de l'artista Olinda Silvano, mestra artesana shipibo-konibo. A més, en aquesta edició no solament hi haurà murals, sinó que també tindrem dues intervencions de caràcter interdisciplinari a manera d'instal·lació efímera o performativa.

Sobre POLINIZA DOS i POLINIZA


La trobada (anteriorment coneguda com Poliniza) va ser iniciada pels membres del CIAE (Centre d'Investigació d'Art i Entorn de la UPV) en 2006, sent un projecte pioner a Espanya i un festival molt influent i de referència internacional en l'àmbit del grafit i l'art urbà. La segona etapa, caracteritzada per la incorporació de noves manifestacions escultòriques i performatives, es ve desenvolupant des de 2016.

Avui dia aquesta trobada continua sent un dels atractius principals de la programació cultural de la universitat, coincidint amb l'entrada de la primavera i la visita al campus de nous estudiants. A més, funciona com a catalitzador de les manifestacions artístiques més noves en l'àmbit de les arts visuals, defensant el paper de la universitat com a institució necessària per al foment del desenvolupament crític i humà.

A qui s'adreça

Artistes majors d'edat interessats a participar-hi de manera individual o col·lectiva.

Termini de sol·licitud

De l'1 de febrer al 21 de març del 2019 (tots dos inclusivament).

Com sol·licitar-ho

Inscripció en el concurs

Formulari electrònic on podrà incloure un enllaç web que dirigisca a un portfolio digital o web amb els treballs del sol·licitant.

Criteris de selecció del jurat

 Trajectòria curricular, o formació acadèmica i artística.

 Participació en exhibicions, esdeveniments, festivals i exposicions vinculats amb l'art urbà.

 Obtenció de beques i premis.

 Treball continuat en la realització d'intervencions murals en l'espai públic.

Premi

600 € bruts per cada intervenció conclosa. L'organització assumeix, a més, les despeses de desplaçament, allotjament i manutenció dels artistes seleccionats. Així mateix, es proporcionaran els materials necessaris per a la realització del projecte.

Com ens comuniquem

Per correu electrònic: cultura@upv.es

i per telèfon: +34 96 387 90 07.

El nostre compromís

Publicar la resolució del concurs en el lloc web de "Cultura" (http://www.upv.es/entidades/ACU/index-va.html) i en el lloc web de "Poliniza DOS" (http://www.upv.es/poliniza).

Premiar un màxim de 6 propostes d'intervenció, dotant de 600 € a cada proposta d'intervenció conclosa. Els premis estaran subjectes a la retenció fiscal corresponent.

Assumir per part de l'organització les despeses de desplaçament, allotjament i manutenció dels artistes seleccionats.

Proporcionar els materials i infraestructura necessària per a la realització del projecte

Difondre les intervencions premiades a través dels mitjans habituals del Vicerectorat d'Alumnat, Cultura i Esport de la UPV.

Responsabilitat del sol·licitant

La participació en aquesta convocatòria implica la plena conformitat i acceptació de les seues bases.

Si un treball és seleccionat pel jurat, l'artista haurà de presentar un projecte, en el termini de 15 dies naturals explicats des de la comunicació de la resolució, amb la finalitat de realitzar una intervenció pictòrica des del 13 a l'17 de maig de 2019 (ambdós inclusivament), cada dia entre les 10 h i les 18 h, sobre els murs habilitats a aquest efecte en el Campus de Vera (València) de la Universitat Politècnica de València.

Els artistes cediran els drets de les seues obres a la Universitat Politècnica de València (UPV), que lliurement podrà disposar d'aquests. En particular, els autors i autores de les propostes presentades cediran de manera gratuïta els drets de reproducció, transformació i comunicació pública a la UPV sense límit de temps i amb caràcter mundial. A l'efecte de la present cessió, s'entén per transformació la simple inclusió de l'obra presentada en les bases de dades del Vicerectorat d'Alumnat, Cultura i Esport de la UPV.

Horari d'atenció

Dies laborables de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.

Més informació

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA
Àrea d'Activitats Culturals
Rectorat Nord (edifici 3A), planta baixa
Camí de Vera, s/n
46022 València.
Tel: +34 96 387 90 07.  Correu electrònic: cultura@upv.es

Documents

Inscripció en el concurs

Atenció a l'usuari

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA
Àrea d'Activitats Culturals
Rectorat Nord (edifici 3A), planta baixa
Camí de Vera, s/n
46022 València

Correu electrònic: cultura@upv.es
Telèfon: +34 96 387 90 07

Relacionats

Poliniza DOS 2017

Poliniza DOS 2019

CULTURA UPV

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA

Edifici 3A Rectorat Nord   Camí de Vera s/n   46022 VALÈNCIAAcció Cultural:
cultura@upv.es                                  +34 96 387 70 95      

Suggeriments, queixes i felicitacions


Fons d'Art i Patrimoni:
farteupv@upv.es       +34 96 387 90 98